Et Rollespil af Linda Udby og Bjarke Pedersen

2010 forsvandt Professor Luise Abrahamsen og hele hendes patientgruppe sporløst. Sagen forblev uopklaret, men i spiritistkredse bliver der hvisket om at Professor Abrahamsen ved en fejl var ramlet igennem til Pans rige.

Dette er historien om hvad der skete.

 

Portrætter af karakterer fra de to første afviklinger.

 

PAN er et rollespil der udforsker horrer genren. Du kommer at spille i et af 5 par som er samlet i et sommerhus i tre dage, for at arbejde med deres forhold. Til dette har I hjælp af et kendt terapeut-par; Professor Abrahamsen og hendes mand. Terapeuterne arbejder både med klassisk gruppeterapi og esoteriske metoder, såsom at hjælpe dig med at kontakte dine forfædre og tidligere liv. Du deltager i håbet om at få gnisten tilbage i forholdet, og opnå en højere indsigt i dig sig selv og din partner.

Gruppen er sammensat af terapeuterne på en måde som vil skabe konflikt, men også stærke bånd. Terapeuternes alternative metode er designet til at åbne parrenes øjne for kernen i deres forhold, men noget går selvfølgelig galt. Gennem terapien kommer gruppen til at løfte sløret til hvordan verden virkeligt hænger sammen, og finder sig pludseligt i Pans åsyn.
Ting kommer at ske som ingen havde drømt om i deres mest hemmelige fantasi, eller aller værste mareridt.

 

 

PAN er:

  • Et rollespil med fokus på horror.
  • Et rollespil om 5 par i esoterisk parterapi af den slemme slags.
  • Et rollespil med temaerne uovervindelig passion, begær og besættelse.
  • Et rollespil sat i en nutidig setting.

Du skal spille med hvis:

  • Du har lyst til at blive bange.
  • Du vil spille intenst rollespil i en tryg ramme.
  • Du vil have en fantastisk oplevelse.
  • Du vil udforske en svær genre som horror og se hvor meget den kan bære hvis man virkelig giver den gas!

 

Hvorfor PAN?
Fordi vi gerne vil udforske en sjældent spillet genre som horror. I PAN har vi  valgt at arbejde med en lille produktion uden de store special effekter men med fokus på det personlige spil. Den synlige skal (eller historie) er en realismehistorie om parproblemer. Men kernen, og det vigtige, er en kollektiv horrorhistorie hvor temaer som begær og besættelse tvinger karaktererne imod undergangen.
Der findes mange typer af horror og vi har valgt at dykke ned i brydningen mellem den gotiske horror og den psykologiske horror. Men hvad betyder det? Det kan du læse mere om nederst på siden. Her kan du også læse mere i detaljen om spillestil, spiloplevelsen, hvad vi mener med begær og meget meget mere.

 

Praktisk
Tid:  Torsdag 17/01-2013 til Søndag 20/01-2013 (Workshop torsdag aften. Spil fredag og lørdag. Hjem Søndag.)
Pris: 800,- (kan være det bliver billigere).
Sted: Et sommerhus på Sjælland.
Skabere: Linda Udby & Bjarke Pedersen
Kontakt: I kan kontakte Bjarke på bjarke [at] bjarkep [dot] com eller via vores Facebook gruppe.

 

Tilmeldingsfrist: 15/12-2012 – Betaling senest d. 03/01-2013
Tilmelding: Send en mail til bjarke [at] bjarkep [dot] com med subject PAN og du er tilmeldt.

Du skal i mailen skrive dit navn, adresse, alder og vedhæft gerne et billede. Tilmeldingen er bindende.

Man kan melde sig til både som enkeltperson og i par. Partilmeldinger vil blive vægtet højere end enkelttilmeldinger. Du vil ikke blive sat til at spille i par med en anden spiller uden din godkendelse. Hvis vi får mange tilmeldinger forbeholder vi os retten til at sætte det hold vi mener giver det bedste spil. Vi sørger for at vende tilbage så hurtigt som muligt hvis det sker, så du ved om du er med eller ej.

 

Mere detaljeret info.

Om Genren

Hvad er gotisk horror?
Gotisk horror er historier med et overnaturligt element som ofte omdrejer en kærlighedshistorie. Steder og ting har et centralt fokus i historiens flow. Hovedpersonen drages til stedet eller tingen, og som oftest fører til hans undergang. Det kan være et hus som i ‘The Fall of the House of Usher‘ af Edgar Allen Poe, eller en grav som i H. P. LovecraftsThe Tomb‘.

Hvad er psykologisk horror?
Psykologisk horror omdrejer karakterens personlige frygt og følelser og det er igennem den personlige kobling til omverdenen at uhyggen opstår. Et super eksempel er The Silence of the Lambs af Thomas Harris, eller filmen ‘The Shining‘ af Stephen King.

Er dette et Lovecraft scenarie?
Både ja og nej. PAN er på ingen måde et scenarie med monstre og tentakler som de fleste tænker på når man siger Lovecraft eller Cthulhu. Vi er meget mere ovre i hvad Lovecraft forsøger at formidle i hans historier, nemlig terror. Og hvad betyder det så? Jo Stephen King har beskrevet det glimrende i følgende citat. Og det er selvfølgelig den tredje type vi går efter.

Hvordan virker horror-delen i PAN?
Som spiller til PAN skal man forvente at horrorstemningen ikke kommer fra special-effects, men fra spillerne imellem og tolkningen af effekter som bliver brugt i spillet. Vi kommer at arbejde med en besættelses-mekanisme som forhåbentlig vil skabe en masse uhygge og paranoia blandt både spillere og karakterer.
Vi skal være bange! Bange for det potentiale vi alle bærer for at være onde, selviske og modbydelige. Og vi skal være bange når det går op for os at lige på den anden side af det tynde gardin som virkeligheden er, besidder naturen egenskaber som er så forfærdelige og unævnelige at hvis man ser dem, er der ingen vej tilbage. Man er fortabt og ens menneskelighed for evigt mistet.

 

Om scenariet

Hvem er terapeuterne?
Som udgangspunkt er det Linda og Bjarke. Men hvis du brænder for at spille terapeut så skriv det i din tilmelding.

Hvad med spillestil?
Ærlig, direkte og voksen. Spillet er intenst og kræver du selv er aktiv og arbejder med de andre spillere. Vi forventer du kender dine grænser og kan formidle dem både før og under spil.

Hvad med roller?
Vi har lavet pre-definerede roller med stor plads til fortolkning. Du får din rolle så snart du har betalt.

Spilletid
Workshop torsdag aften. Spil fredag og lørdag. Hjem Søndag. Der kommer nok til at være pauser undervejs til statusmøder og måske noget workshop.

 

Om Spiloplevelsen

Parrene
Dit spil kommer til at omdreje din partner. Men det betyder ikke at du kun kommer at spille tæt op af den person. Det er gruppeterapi og du vil komme rundt til de andre som er der, og blive udfordret i dit forhold. Vi kommer til at arbejde med tillid parrene imellem inden spillet, og måske også en kort workshop før spilweekenden. Vi anbefaler under alle omstændigheder at parrene mødes inden spillet og snakker igennem hvordan de virker sammen.

PAN og begær
En del af spillet omkredser besættelse med fokus på aspekter af hvad Pan står for, nemlig lyst, begær, passion og nydelse. Du som spiller skal være klar på at spille på disse elementer på en voksen og fornuftig måde. Hvis du ikke er klar på sensuelt nærgående og passioneret spil skal du ikke spille PAN. Du sætter selvfølgelig selv dine grænser og vi forventer at du ikke gør noget du ikke vil være med til.
Det er vigtigt at forstå dette absolut ikke er et spil som omhandler sex, men om det som leder op til sex. Vi skal arbejde med formidlingen af begær, passion, lyst og nydelse af den selviske og uimodståelige slags. Og det er ikke kun det fysiske element vi skal arbejde med, men også det intellektuelle. Vi skal se på hvordan det kan være en skabende kraft men i lyset af temaet horror, bestemt kan være meget destruktiv, ond og forfærdelig.

Vejen til horror
Vi kommer sammen til at arbejde med hvordan vi kan gøre hinanden bange. Vi etablerer sammen par-relationer med styrker og svagheder. Disse relationer, og rollernes verdensoplevelse, bliver truet når gruppen falder i Pans åsyn. Hans inspiration og manipulation kommer at skabe en uhåndterlig og utryg situation som, forhåbentlig, skaber en intens horrorfølelse. Alt dette lyder lidt teknisk, det ved vi godt, men vi er sikre på at vi sammen kan skabe en rigtig dejlig horrorstemning.

 

Vi håber meget du vil spille med. Hvis der er noget du vil have svar på så mail eller skriv i facebook gruppen.

 

Inspiration
Scenariet er inspireret af ideen om at naturen er en kaotisk skabning som i menneskets øjne er ond og forfærdelig. Samme idé  ses i filmen Antichrist af Lars von Trier. Hovedinspirationskilden er den fantastiske novelle  “The Great God Pan” af Arthur Machen fra 1890. Her er et lille uddrag som beskriver scenariets verdensopfattelse ret præcist:

We know what happened to those who chanced to meet the Great God Pan, and those who are wise know that all symbols are symbols of something, not of nothing.

It was, indeed, an exquisite symbol beneath which men long ago veiled their knowledge of the most awful, most secret forces which lie at the heart of all things; forces before which the souls of men must wither and die and blacken, as their bodies blacken under the electric current.

Such forces cannot be named, cannot be spoken, cannot be imagined except under a veil and a symbol, a symbol to the most of us appearing a quaint, poetic fancy, to some a foolish, silly tale.

But you and I, at all events, have known something of the terror that may dwell in the secret place of life, manifested under human flesh; that which is without form taking to itself a form. Oh, Austin, how can it be? How is it that the very sunlight does not turn to blackness before this thing, the hard earth melt and boil beneath such a burden?